B  L  O  K    M  E  C  H  A  N  I  C  A  L   B.V.

Engineering, consultancy and prototyping of mechanical systems

 

Over Blok Mechanical

Blok Mechanical is een toonaangevend nationaal advies- en ingenieursbureau gespecialiseerd in werktuigbouwkunde. Onze aanpak wordt gekenmerkt door een voortdurende dialoog met onze klanten, met als doel samen de best mogelijke resultaten te behalen.

Onze Geschiedenis

Sinds onze oprichting in februari 1999 hebben we een evolutie doorgemaakt. In onze beginjaren lag de nadruk voornamelijk op praktische werkzaamheden, zoals het lassen van warmtewisselaars, diverse constructies en de assemblage van noodstroomaggregaten. Maar al snel verschoof onze focus naar het ontwerpproces van diverse projecten. Hierbij maken we gebruik van geavanceerde 3D-CAD, CAE en PDM-software, waardoor we het ontwerpproces aanzienlijk kunnen verkorten en een helder inzicht kunnen verschaffen in het verloop ervan. Dankzij onze PDM-software houden we volledige controle over revisiebeheer van alle ontwerpgegevens.

Onze Expertise

Bij Blok Mechanical hebben we niet alleen ontwerpprojecten uitgevoerd, maar ook verschillende PDM-implementaties voltooid, voornamelijk gebaseerd op Autodesk-software. Onze jarenlange ervaring stelt ons in staat om deze implementatietrajecten te begeleiden en deskundig advies te geven, zodat uw projecten soepel en efficiënt verlopen.